HEA KASTME IDEEKAART
Sauce espagnole
Toorained – veisepuljong,või,nisujahu,porgand,mugulsibul,suitsupeekon,shampinionid,purustatud tomatid,tomatipasta,küüslaauk,värske tüümian
Esimesena valmista veisekontidest/veiselihast puljong - Vett 2-3l
Vett 1-2l ,
Maitseköögiviljade kogus- 150gr
Lisatavad maitse-köögiviljad ja muud toiduained-
Porgand,mugulsibul,juurseller,pastinaak,porrulauk,juurpetersell.
Lisatavad klassikalised vürtsid ja ürdid -
Must terapipar,purustamata piment, leht petersell vm ürdidust terapipar, purustamata piment ehk vürts
Raiu või sae kondid 5-6 cm pikkusteks tükkideks.
Pese üle külma veega ja kupata
Pane kondid potti ja vala üle külma veega, nii et kondid on veega kaetud.
Aja vesi keema ja siis alanda kuumust. Keeda nõrgal kuumusel, korja kogu aeg vahtu.
Lisa maitseköögiviljad, mida kauem keedad, seda suurem tükeldus.
Ära lase puljongil ägedalt keeda, puljong peab keema nõrgal kuumusel, väikse mulliga.
Korja keetmise ajal pidevalt vahtu ja rasva.
Jälgi, et kondid oleks kogu aeg veega kaetud, kui vedelikku jääb väheks, lisa .
Kuumuta tulisel pannil peekoniribad, lisa porgandi ja sibula kuubikud( kõik tükid peavad olema ühesuurused) pruunista kergelt 3minuti jooksul.
Lisa või, kuumuta ja lisa jahu -valmista brun roux puulusikaga segades
Lisa tomatipasta ja purustatud tomatid, vala peale kuum puljong ,ning lisa kooritud küüslaauk,tüümian ja tükeldatud seened. Keeda vaiksel tulel ligi tund aegaKurna läbi sõela ja maitsesta soola ja suhkruga
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar